R   E   K   L   A   M   A

Autor Wątek: CLUBLCA EXPRESS - miesięcznik (na poważnie)  (Przeczytany 1278 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline cezars

• Administrator
  • Zaawansowany użutkownik
  • *
  • Reputacja +0/-0
CLUBLCA EXPRESS - miesięcznik (na poważnie)
« dnia: Lutego 11, 2009, 14:10 »
A więc tak. Jak co nie którzy mogli zobaczyć na naszym forum pojawił się nasz miesięcznik (CLUBLCA EXPRESS). Owszem został on przedstawiony w sposób bardzo...humorystyczny ale w tym momencie pomyślałem o tym aby zająć się na poważnie sprawą takiej gazety w naszym mieście.

Można by w niej przedstawiać wszystkie te informacje o jakich Legnicka młodzież nie przeczyta w lokalnych gazetach. Chodzi tutaj mi o życie klubowe naszego miasta. O tym co dzieje się w klubach i co się w nich zmieni, a o czym właściciele nie informują. Dodatkowo klubowicze mogli by nadsyłać własne tematy, które po zaakceptowaniu ukazywałyby się w kolejnych numerach.

Jeżeli macie jakieś sugestie co do tej kwestii zapraszam do dyskusji. Ewentualnie do kontaktu ze mną na PW.

Offline LIZ@RD

• DJ/Producent
  • Aktywny użytkownik
  • *
  • Reputacja +1/-0
Odp: CLUBLCA EXPRESS - miesięcznik (na poważnie)
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 11, 2009, 16:27 »
Widzę że administrator ma 1000 pomysłów na godzinę , a użytkowników clublca.pl  policzyć można na palcach . Więc myślę że z tym pomysłem troszkę czeba się wyluzować takie jest moje zdanie  8)

Offline cezars

• Administrator
  • Zaawansowany użutkownik
  • *
  • Reputacja +0/-0
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 11, 2009, 17:22 »
Wiesz...jest takie powiedzenie. Jeżeli masz jakiś pomysł, a masz go zapomnieć to lepiej go zapisz na kartce :) A ja dodałem do tego jeszcze, aby go przedstawić innym ;)

Offline rvw

• DJ/Producent
  • Nowy
  • *
  • Reputacja +0/-0
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 13, 2009, 19:17 »
Pomsył dobry ale... w miastach takich jak Poznan, Wrocław W-wa itp. Nie w Legnicy bo:
- życie klubowe tu praktycznie nie istnieje
- nie ma praktycznie imprez tematycznych
- niska swiadomosc muzyczna "klubowiczy"
- naszego miasta nie odwiedzaja gwiazdy  i gwiazdki sceny
- niskie czytelnictwo prasy lokalnej i regionalnej w docelowej grupie wiekowej czyt. "klubowicze"
- forma miesiecznika (ciezko bedzie to wypelnic ciekawa trescia - bo jak malo sie dzieje to o czym pisac, przypominam mowimy o rynku lokalnym)

Chyba ze ma to byc forma "biuletynu" z reklamami i artykulami sponsorowanymi od klubow, pubow itp. + kilka artykułów tematycznych. No i jeszcze pozostaje forma kolportażu. A i tez z reklamami i art. sponsorowanymi moze byc krucho, bo "po co placic skoro przychodza ludzie".

Genralnie rzecz biorac studiuje dziennikarstw o i PR wiec jakbyś potrzebowal pomocy z promocja reklama, tudzież ze zredagowaniem czegoś to daj znac:)

Zeby myslec o gazecie to trzeba by bylo juz byc rozpoznawalna marka na rynku lokalnym czyli tak z 5000-10000 wejsc na strone:P
Na poczatek proponuje skupic sie na promocji samego portalu.
Pzdr.
rvw

R   E   K   L   A   M   A

Jeťeli chcesz aby w tym miejscu pojawił się twój link reklamowy zapraszamy serdecznie do kontaktu z nami.