Fakoli tak ja nie mam zielonego pojecia

Bootleg to nie remix, to zazwyczaj "przerabianie na zywo" danego utworu. Wyobraz sobie ze ten oldschool jak to mowisz, nawet w JEDNYM miejscu nie zostal uciety ;-) Zdziwiony? A mnie dziwi ze jeszcze nie masz play fresh. To bylo robione na zywo bez zadnego ukladania i zabawy z midi moj drogi

Vocale w midi? Rządzisz

Wyobraz sobie ze bardzo dobrze wiem jak sie robi remix, i co sie dostaje. Jezeli Ty masz zamiar robic remix z samego midi to powodzenia ;] Tak jak mowilem - sama podmiana sampli remixu nie czyni.
Przykładowa paczka do remixy słana przez wytwórnie/autorów zawiera MINIMUM:
- osobne midi melodii
- osobne midi basu
- osobne midi tła
- pojedyncze sample utworu tj. bass, kick, haty, stringi, pady, leady
- loopy sampli utworu tj. bass, kick, haty, stringi, pady, leady
- wszystkie powyższe w wersjach FX oraz NONFX
- taka paczka zajmuje przeważnie pomiędzy 50 a 500mb.
Można zrobić coś ala remix oczywiście z samej midi o której mówisz, ale chyba dla zabawy

A na google o mashupach, editach itd - znajdziesz, wystarczy chciec. Ja to w miare lopatologicznie wytlumaczylem wiec nie wiem czego tu nie rozumiesz

Gdzie napisalem ze dostajesz Duby lol, napisalem jak sie nazywaja jakie wersje ;]
Widac jestes zwolennikiem nazewnictwa "extented nonvocal club mix" co w ogole nie ma racji bytu ;]
No ale, ja nie mam pojecia

:D:

:D:DD
Pomoge Ci, tylko postaraj sie zapamietac:
Remix - nowa wersja zrobiona przez innego artyste chociaz nie koniecznie bo ten wykonawca mogl miec kilka innych jeszcze pseudonimow (np. Re:Locate i Octagen to to samo a remixuje swoje kawalki wiec jak to nazwac remix czy mix)
Mix - nowa/inna wersja zrobiona przez autora
Edit - jest to ten sam kawalek jednak moze byc albo skrocony albo zmienionych kilka dziwkow czasami zadko zauwazalna zmiana
Instrumental - wersja z aranzacja np. gitarowa itp. albo sa wstawki jakiegos instrumentu
Dub - nie ma wocalu ale czasami mozna uslyszec "vocal" (polacam KvA - Follow You Original Dub)
Reconstruction - odtworzony utwor po wycieciu z seta (tak sie robi z niewydanymi)
Original Mix - podstawowa wersja utworu (pozniej remiksowana)
Extended Mix - wersja dluga w odroznieniu od Radio Edit - krotkiej
Club Mix - wersja klubowa
Rework - wersja poprawiona przez kogos zblizona do oryginalu
Club Rework - patrz wyzej
Short Cut - to samo co radio edit - wersja 3-4 minuty
Bootleg - polaczenie dwoch utworow w jeden
Mashup - j/w ale z reguły nie na żywo
Przykładowe.
Ps. jak bym miał być naprawdę złośliwy i jak Ty zwrócić uwagę na kawałek na Twoim myspace, to bym Ci powiedział że musisz zainwestować w przede wszystkim mastering, mix, skład, sample, układy, tutoriale (ewidentnie słuchając kawałka stwierdzam że Ci się przydadzą:D), a przede wszystkim słuch.. bo to co tam jest zamieszczone woła o pomstwę do nieba...

Ale złośliwy nie jestem.